Удариха парламента в Триполи от въздуха

Силите, лоялни на Халифа Хафтар, извършиха въздушни удари на няколко позиции, включително луксозен хотел, в който се намира сградата на парламента в столицата Триполи, предаде БГНЕС.

“Въздушните удари бяха насочени към сградата “Риксос” в центъра на Триполи, където се помещава свързаната с правителството на националното споразумение камара на представителите“,  заяви местен източник пред Анадолската агенция. Няма информация за жертви в резултат на въздушните удари. В последващо изявление вътрешното министерство на ПНС осъди атаката, като заяви, че тя трябва да бъде “добавена към дългия списък от военни престъпления, извършени от силите на Хафтар”.

Правителството призова международната общност да “поеме отговорността за тази агресия срещу столицата на Либия, която застрашава безопасността и сигурността на цивилните”.На 4 април Хафтар, който е свързан с конкурентното правителство в източната част на Либия, започна широкообхватна военна кампания за превземане на Триполи.

След няколко седмици боеве в покрайнините на Триполи обаче кампанията на Хафтар не успя да постигне основната си цел. Въпреки това силите на Хафтар остават разположени в няколко района около столицата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *