HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Удариха знакови български подземни босове!

Гръцката полиция разби мащабна мрежа за трафик на наркотици, ръководена от двама българи.

При обиск в колите и домовете на арестуваните са открити всякакъв вид наркотици, съобщи БНР.

Операцията по проследяване на мрежата е продължила няколко месеца, с участие на полицията в Серес и спецчасти от отдела за борба с организираната престъпност.

Двама българи са ръководили вноса на наркотичните вещества от България, тяхното разпространение в Гърция и са събирали приходите от продажбите.

Ръководител и организатор на мрежата е българин, който контролирал трафика от затвора, където излежава няколкогодишна присъда. С вноса и разпространението се занимавал друг българин, когото полицията арестува в Солун в момент на предаване на поредната пратка хероин. Открити са и над 2 килограма хероин в тайник, намиращ се в близост до града, използван като склад от трафикантите, а също и автомат „Калашников“ и пистолети.

За разпространение на наркотичните вещества са задържани 14 гърци. Тяхната дейност е достигнала дори до остров Крит. Полицията има доказателства, че мрежата за наркотици е действала почти година.

Българите се намират в полицията в Серес под строга охрана. При тези обвинения ги очакват над 20 години затвор, коментират адвокати, запознати със случая.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *