HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Удариха с актове търговци, пуснали коне и крави да пасат свободно край Аракчийския мост в Дупница

На двама търговци на едър рогат добитък от Дупница бяха съставени актове от контролното звено към общината. По сигнал на граждани в района на Аракчийски мост са установени свободно движещи се и пасящи крави и коне. Освен че създават предпоставки за ПТП на главния път, животните са унищожили и част от овощните градини и посеви в района. При направената проверка на място е установено, че животните не са и регистрирани, за което трябва да се произнесат от БАБХ. На собствениците са съставени актове съгласно наредбите на община Дупница и ще бъде наложена финансова санкция в размер от 200 до 1500 лева.
Акт е съставен и на жител от село Пиперево, собственик на крави. На няколко пъти безстопанствено оставените животни изскачат на главен път Е-79, в района на автокъщите. Санкцията ще бъде в размер от 50 до 500 лева.
Глоби от 500 до 3000 лева пък ще бъдат наложени на две фирми от община Дупница, на които са съставени актове тази седмица. Причината е, че са заловени на място да изхвърлят строителни отпадъци на нерегламентирани за това места – в землището на село Самораново и в района на червенобрежките ханчета.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *