HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Удариха с 24 акта за 70 000 лв. скандалния италианец Л. Каприоти, замъкнал десетки работнички от Дупнишко с неплатени заплати

24 акта за нарушаване на трудовото законодателство за около 70 хил. лева са наложили на скандалния италиански бизнесмен Луиджи Каприоти, собственик и пълномощник на обувните фирми „Абонданза” и „Виктория Каприоти”, както и на още две обувни фабрики в Дупница, това съобщи инженер Валентин Златински, директор на Инспекция по труда – Кюстендил.

Най-много, 18 акта, са за неплатени заплати, има един за работно облекло, а останалите са по Закона за безопасни условия на труд /ЗБУТ/, уточни още Златински и допълни, че всички наказателни постановления вече са влезли в сила.

Както вестник „Струма” писа, над 100 бивши работнички на Луиджи Каприоти протестираха пред входа на „Еврошуз” в Дупница, където се помещава цехът на новата му фирма „Виктория Каприоти”, в края на миналата година. За да не се стигне до безредици, се наложи шест полицейски автомобила и 20-ина полицаи да охраняват пътя и да пазят протестиращите да не влязат в сградата, тъй като италианският бизнесмен се беше скрил в нея.

След като Каприоти затвори цеха на старата си фирма, се оказа, че дължи между 1000 и 2000 лева на всяка от работничките си. Въпреки протестите и личния ангажимент на омбудсмана Мая Манолова обаче шивачките все още си чакат парите.

ЖАНА ХРИСТОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *