Ударно пречистване на кръвта с билки, ето как

Пречистването на кръвта трябва да се прави поне два пъти годишно, тъй като токсините и шлаките в тялото ни водят до различни заболявания. Пречистването на кръвта е от особено значение, както за общото здраве и профилактика, така и за качественото лечение на много болести. Най-хубавото е, че можем да го направим у дома с помощта на чудодейните свойства на билките.

Големият Петър Дънов ни е завещал изключително ценна рецепта за пречистване на кръвта с помощта на черен бъз или наречен още свирчовина.

Трябват ни от шест до девет листа от черен бъз, които се режат на ситно и се заливат с 300 милилитра вода. След това се оставят да врат на котлона около десетина минути, а от получената отвара пием по една чаша всяка сутрин преди закуска. Лечението продължава най-малко две седмици, за да даде желания и отличен ефект.

Всички те се омесват добре едно с друго, след което взимаме по две супени лъжици от получената смес и ги поставяме в половин литър кипяща вече вода. Оставяме ги да врат в нея не повече от пет минути.Друга наистина невероятна рецепта за пречистване на кръвта е тази с 12-те вълшебни билки – борови връхчета, агримония, цвят от жълт кантарион, гръцка коприва, листа от теснолистен живовляк, листа от горска ягода, жълт равнец, миризлива лазаркиня, листа от малина, листа и плод от касис, орехови листа и зърна от червена хвойна. От всички тези билки са ни необходими по 30 грама.

Когато сместта изстине, тя се прецежда и приемаме по една винена чаша от нея по три пъти дневно – сутрин, обед и вечерта около половин час преди хранене.

Тази рецепта се прави препоръчително всяка пролет и есен, а ефектът от нея е действително чудодеен като допринася за перфектното пречистване на кръвта и за цялостното подмладяване на организма ни. Продължителността на лечението с нея е не повече от десет дни пише doctorbg.net.

 

И още:

 

Бъз-бъз! Дойде времето за бъз? По-точно за бъзака, Sambucus ebulus, тревистият бъз, чиито плодове се предпочитат пред тези на дървесния му братовчед.

Те съдържат захари, валерианова, ябълчна и винена киселина, дъбилни вещества, смоли, пектин, витамин С, витамини от групата В, каротин, желязо, аминокиселини.

Растението се използва от дълбока древност за лекуване на различни болести, това може да се прочете в книгата “Билките във всеки дом”, на издателство “Медицина и физкултура”, 1986 г.

Любопитното за бъзака е, че е непридирчив и човек не би му обърнал внимание, ако не знае какви качества притежава. Най-важното от тях е свойството му да засилва имунната система, поради което се използва при грипни епидемии и като профилактично средство срещу рак.

Но!

Народният лечител Петър Димков предпочита черния бъз във формата на дърво Sambucus nigra, известно и като свирчовина! Според него това е най-ценната българска билка. Ето какво пише той в “Съкровището на черния бъз”, глава от книгата “Петър Димков за живота без болести” на Николай Антонов:

“Това е едно чудно растение… Добитъкът, който пасе по склоновете, яде наесен черните зърна на бъза така, както човек яде баклава… А веднъж наблюдавах какво правят лястовиците, преди да отлетят на юг: няколко дни наред лакомо кълват зърната на бъза – само тях! – и се зареждат със сили да прелетят огромното разстояние…”

И още: “Навремето нашите умни търговци, понеже са знаели тези рецепти, приготвяли мармалад от бъз и го продавали в буркани в Цариград. Ханъмите какво ли не давали за този мармалад”!

“За да бъде красива, да се подмладява, да гони от себе си ста­ростта, всяка жена трябва да се взема 3 пъти преди ядене сутрин, обед и вечер сироп от зрели зърна на бъзак по 1 супена лъжица”, добавя Лечителят, цитиран от Антонов…

Как се приготвя този сироп – вижте рецептите на Димков.

Ето рецептите от “Съкровището на черния бъз”, глава от книгата “Петър Димков за живота без болести” на Николай Антонов.

Плодът е най-активната част на растението. Бере се в края на август. След това клонките и зелените плодове, които са отровни, се изхвърлят. Има силно антиканцерогенно (противораково) действие, укрепва организма, повишава съпротивителната му сила срещу грип и други заболявания.

Рецепти
Плодът се измива добре, с вилица се отбират зърната от дръжките. По-нататък се постъпва както при приготвяне на плодови сиропи: нарежда се в стъклен съд ред плод, посипва се със захар, оставя се да престои три седмици. Прецежда се през марля, като се внимава някое зрънце от плода да не попадне в шишето със сиропа. (Препоръчват се тъмни шишета). Бутилката със сиропа се държи между двата прозореца на слънце. Пие се по една супена лъжица три пъти на ден преди ядене. Дозата се удвоява при грипна епидемия.

Вино

Прецеденият за сиропа плод се изсипва в по-голям стъклен съд, залива се с вода (на един килограм плод – три литра вода). След 2-3 седмици се получава вкусно вино. Пие се по една винена чаша преди хранене три пъти на ден. Действа като сиропа.

Мармалад

Мармалад от бъз се приготвя по следния начин: плодът се измива, пресова се, за да изтече само сокът, който се прецежда. Вари се на умерен огън до сгъстяване и се насипва в бурканчета още горещ. Мармаладът се взема по една чаена лъжичка преди ядене. Притежава в най-концентриран вид всички благотворни въздействия на растението, регулира стомашно-чревната и пикочо-половата система, действа антиканцерогенно, кожата побелява, погледът се избистря, повишава се тонусът на живот.
Това съветва Димков.

Но днес мнозина предпочитат по-бързи рецепти:
Най-лесно е плодовете да се изсушат – разстилат се да съхнат, за предпочитане на сянка, въпреки че есенното слънце не е силно. После се съхраняват в хартиени пликове. Препоръчва се всяка сутрин на гладно да се сдъвчат по десетина зърна и това може да се прави през цялата година, твърдят билкари.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *