Удостоиха професорите В. Жечев и М. Кичева със званието „Доктор Хонорис кауза“, 64 украински студенти в Колежа по туризъм ги аплодираха

Президентът на Висшия колежански борд на Колежа по туризъм в Благоевград проф. В. Жечев стана носител на званието „Доктор Хонорис кауза“ на университета „Лвовски Ставропигион“ в Украйна. Титлата е присъдена от Академичния съвет по повод 10-годишнината от сътрудничеството между двете висши училища за особени заслуги в създаването и развитието на научно-образователните им контакти.

Обучението на студенти от университета в Лвов в Благоевград стартира преди години с 5-има кандидат-висшисти. В момента очни занятия в благоевградското частно висше училище провеждат 64 студенти, болшинството от които са избрали специалност „Бизнес администрация“, а 13 са се насочили към „Организация и управление на хотели и ресторанти“. Успешно дипломираните украински  възпитаници на Колежа по туризъм са 71.

Връчването на почетното звание на проф. Жечев бе на тържествена церемония, водена от зам. ректора на университет „Лвовски Ставропигион“ Роксалана Рацин. Със същото отличие бе удостоена и проф. Мария Кичева, бивш зам. ректор на Колежа по туризъм.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Незнайко от Луната

    Бандата на кратунковците, липсва само “ректора” на ЮЗУ, “проф.” и той не знае по какво БоЮр…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *