Удостоиха с почетен знак лекар от Кочан, посветил 51 г. от живота си на пациентите в Чеч

Регионалният лекарски съюз в Благоевград удостои 80-г. д-р Алексей Спахиев от Кочан с почетен знак и грамота за 51-годишната му всеотдайност към професията и пациентите. Сърдечната церемония се състоя в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров”, отличието му бе връчено от председателя на лекарската колегия в Гоце Делчев д-р Георги Мегданов.

„Наградата за д-р Алексей Спахиев е заради дългогодишната му професионална дейност. Вниманието ми бе привлечено от перфектната хирургична обработка, особено на спешни пациенти, които постъпват при нас, след като д-р Спахиев им е оказал първа помощ. Лично аз съм виждал обработени като по учебник от него дори диабетни стъпала, което е една от най-трудните и отговорни интервенции, а той го прави в своята лекарска практика в Кочан. Да уважим златните му ръце и отговорността към здравето на пациента“, каза на церемонията д-р Милан Първанов.

„Лекар съм от 1966 година до ден-днешен. Въпреки възможностите реших да отдам част от живота си в опазване здравето на хората от Родопите – Чеча, и съм доволен, че останах в моя край. Когато започнах да работя като лекар, жените раждаха по къщите си и по полето. 5500 жители имаха и имат все повече нужда от здравно обслужване. Съпругата ми е акушерка, с нея сме изродили над 4000 бебета, бил съм и санитар, акушер, хирург и какво ли не. Ние сме поначало лекарска фамилия, съпругата ми е дългогодишна акушерка, зет ми е лекар, дъщеря ми също, сега и внуците поеха по нашия път и се надявам да ме наследят най-вече в отговорността и решителността, за да помагат на хората. Аз продължавам да работя, слушат ме още и главата, и умът, и краката, и докато мога, ще съм отдаден на хората. Освен че съм доктор, аз съм и общественик, почти не минава събитие в региона ми без мое присъствие на стадиона, в читалището, в общината, в кметството и т.н.”, сподели развълнуваният д-р Спахиев.

Д-р Милан Първанов пък припомни и факта, че д-р Спахиев е работил като лекар в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев през далечната 1977 година с покойния д-р Антонов от Благоевград и д-р Димитър Канелов, също светила в хирургията.

Специално за д-р Спахиев звуча и химнът на лекарите, като всички му пожелаха дълголетие и много здраве, за да продължи отредената му мисия. Преди три години д-р Спахиев стана първият почетен гражданин на Сатовча.

КРАСИМИР КОТЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *