Удостояват с приз „Почетен гражданин на Кюстендил“ златното момиче Ерика Зафирова и първата й треньорка Валя Машова

Златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Ерика Зафирова ще получи плакета „Почетен гражданин на Кюстендил” на церемонията „Спортист на годината” на Кюстендил. Треньорът  по художествена гимнастика и председател на спортен клуб по гимнастика „Велбъжд” Валя Машова също ще получи званието „Почетен гражданин на Кюстендил“.

Валя Машова като треньор е дала старт в кариерата освен на олимпийския шампион Ерика Зафирова, която е родена в Кюстендил, и на члена на националния отбор жени ансамбъл Вая Драганова. Тя е подготвила много медалистки от държавни шампионати и успешно продължава традициите на кюстендилската школа по художествена гимнастика „Велбъжд”, създадена от Райна Афионлиева.

Спортните клубове в община Кюстендил вече направиха своите номинации за спортист на Кюстендил за 2021 г., както и за отбор на Кюстендил. Официалната церемония ще се проведе на 21.12. от 11.00 часа в голямата зала на стадион „Осогово” при спазване на всички противоепидемични мерки. 24 клуба са дали предложения за спортист на Кюстендил. Има и категория „Най-добър отбор” на Кюстендил. На церемонията ще бъдат наградени и миналогодишните носители на престижните награди в двете категории, пише dnews.bg.

„Предложението за удостояването на Ерика Зафирова с „Почетен гражданин на Кюстендил” е в знак на изключителна признателност за спечелване на най-високото спортно отличие, изпълнило с радост и гордост всички наши сънародници, безценния принос към Кюстендилския спорт като светъл образец за етика, трудолюбие, колективен дух и себеотрицание, който ще служи за пример за всяко поколение, обичащо България”,заявиха от общинската администрация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *