Удължават до края на февруари срока за прием на документи за съдебни заседатели в Разлог заради липса на кандидати

Липсата на достатъчен брой кандидати за съдебни заседатели в Районен съд – Разлог доведе до удължаване срока за прием на документи от назначената временна комисия към ОбС – Разлог. Досега съдебните заседатели от община Разлог в местния съд бяха десет, а при първоначалната процедура за набиране на такива за новия мандат кандидатите бяха едва петима. Това е наложило процедурата за определяне на съдебни заседатели отново да стартира, като крайният срок за прием на документи е 28 февруари.
Припомняме, че петимата кандидати, които подадоха документи за участие в процедурата, вече са одобрени от назначената от ОбС – Разлог временна комисия в състав д-р Мария Копанарова – председател на местния парламент, и общинските съветници Христо Зайков и Мария Крънчева. Те вече са преминали успешно и събеседването. Предстои комисията за определяне на съдебните заседатели да излезе с предложение за определяне на съдебни заседатели и то да бъде подложено на гласуване от местния парламент.
Сред кандидатите е бившата шефка на отдел “Общинска собственост” Елена Сарафова, която излезе в пенсия преди около две години. Другата дама е детската учителка Татяна Стойчева-Грънчарова, също пенсионер. Сред одобрените кандидати са и 25-годишният Георги Георгиев, който е юрист по образование и има желание за работа в съдебната система, Тодор Попов и Илиян Цанев.
Съдебните заседатели са с четиригодишен мандат, като този на настоящите, общо 10 на брой, изтича през май.
В Благоевград процедурата вече приключи, а новите 66 съдебни заседатели в Районен съд – Благоевград положиха клетва в края на януари.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *