HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

УЖАСЯВАЩА СТАТИСТИКА! Хирургът от ТЕЛК – Дупница д-р О. Иванов: За ден от 10 прегледани пациенти 9 бяха с рак

Ужасяваща статистика извади на показ д-р Огнян Иванов от ТЕЛК в Дупница, само за ден от 10 пациенти 9 са били с диагноза карцином. Хирургът работи в комисията повече от 15 г.

“Нацията ни остарява и е болна, раковите заболявания на белия дроб, простата и на кожата зачестяват. Преди няколко дни пенсионирах пациент с рак на кожата, който не е лекуван и това е довело до ампутация на единия му крак. Жалко! Младите и здрави хора избягаха по чужбина. В България останаха само възрастни и болни хора”, заяви д-р Огнян Иванов.

През ТЕЛК в Дупница годишно минават над 2000 души за освидетелстване след прекарано тежко заболяване. Сред тях има и млади момичета на 18-20 г. с рак на гърдата. Границата на прекаралите инфаркт и инсулт също пада драстично – 35-40 г.

Лекари от комисията коментираха намерението на правителството всички хора с инвалидни пенсии да минат на ТЕЛК отново, тъй като голяма част от тях според експерти от НОИ не са болни, а са получили инвалидна пенсия, която е 115 лв. на месец.

“Пациентите идват при нас с болнични документи и изследвания. Ние по тях определяме нетрудоспособността им. Не може документацията да сочи, че пациентът е с прекаран инфаркт, и да не му бъде дадена група инвалидност за една година. Това е по закон”, коментираха специалистите.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *