УЖАС! Мълния влетя в къща в Смолянско

Мълния порази къща в смолянското село Селище и унищожи детско легло, междуетажна конструкция, бяла и черна техника, както и друго домашно имущество на 61-годишна жена. Инцидентът е станал завчера малко преди 14 часа. Мълнията проникнала през покрива на сградата. Сградата е спасена, с опушени около 100 квадрата стени, съобщиха от полицията.

„Действително има изгорено детско легло, но за щастие децата ги е нямало. Младото семейство имат три деца и всички са в София. Там работят. Собственичката на къщата се казва Ани. Били са със съпруга й на почивка в Гърция и са се прибрали. По време на инцидента само тя си е била вкъщи. Мъжът ѝ е американец, бил е навън“, каза кметът на селата Еленска и Селище Юлиян Нейков.

По думите му сложената за изолация вата на плочата до голяма степен е помогнала да не се разгори целият покрив, уточнява Fakti.bg.

„Комшиите са се намесили много бързо и не са позволили на огъня да се разраства. Тогава дойдоха пожарните коли от Мадан и Смолян. С малкия дявол се е разминало. Добре, че жената си е била там, та е реагирала бързо и с помощта на комшиите са овладели ситуацията, докато дойдат пожарните“, коментира Нейков.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *