УМНА И КРАСИВА! Петричанка приета право в СУ с най-висок бал, МОН й връчи статуетка при завръщането й от европейска обиколка

Петричанката Станислава Стефанова бе приета да учи право в Софийския университет с най-високия бал. Тя е класирана на първо място с бал от 29,75, след като на изпита по български език изкара 6.00, а на история – 5,87.

Умната и красива петричанка здраво заляга над книгите през последните години и прослави гимназия „Пейо Яворов“ с перфектните си изяви на олимпиадите по български език и литература и на състезанията по английски език. На последната национална олимпиада по български език и литература грабна първата награда, заради което Министерството на образованието и науката я награди със статуетка. Стейси я взе преди няколко дни, след като се завърна от 15-дневното пътешествие. Тя обиколи  Европа с влак и посети Словакия, Чехия, Полша, Германия, Унгария, Швеция, Норвегия и Финландия, и то напълно безплатно.

„В рамките на 24 часа кацнах на летище София след 15-дневно пътешествие, записах се с най-висок бал в списъка на приетите право в СУ и посетих МОН, за да получа статуетка лауреат. С дълбока признателност искам да благодаря на себе си!“, написа на профила си в социалната мрежа амбициозната петричанка, а родителите й отговориха „ Ти си нашата гордост“.

Станислава е дъщеря на адвокат Иво Стефанов, който е и общински съветник в Петрич.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *