Унгария оставя противоепидемичните мерки в сила до 11 януари

Унгария ще остави в сила ограниченията с цел овладяване на разпространението на коронавируса, включително полицейския час през нощта, до 11 януари, заяви премиерът Виктор Орбан, цитиран от БТА. Той съобщи също, че тази година няма да има тържества за Нова година.

На 11 ноември Унгария наложи частична карантина, включително затваряне на средните училища, университетите и ресторантите, след като броят на новите случаи на коронавирус и на починалите нарасна до най-високите си равнища от началото на пандемията.

Унгарските здравни власти съобщиха днес за 3870 новозаразени и 116 починали през последното денонощие. Така общият брой на заразените в страната надхвърли 254 хиляди. 5984 души са починали.

Близо 8000 пациенти с COVID-19 се лекуват в унгарски болници. 674 от тях са на апаратно дишане. Това поставя на изпитание здравната система на страната.

„Решението е във ваксината, която вече се задава на хоризонта“, заяви Орбан и добави: „Работим за това унгарците да са сред първите, получили ваксини.“

По-рано днес унгарският министър на човешките ресурси Миклош Кашлер каза, че между 3000 и 5000 унгарци може да вземат участие в клиничните изпитания на руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“, отбелязва Ройтерс. Унгария е поръчала също над 12 милиона дози ваксини от западни фармацевтични компании и преговаря с Китай и Израел за потенциални доставки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *