УНИКАЛНА НАХОДКА! Фотограф откри разпятие в коритото на Струма, прие го за поличба преди Великден

Уникална природна форма, досущ като разпятието на Христос, откри дни преди Великден в речното корито на р. Струма фотографът и пенсиониран педагог Димитър Анастасов, популярен като „нощното око на Сандански”.

Изсъхналият клон с формата на кръст е намерен от фотографа на метри от моста на Стара гара, малко преди да метне въдицата си за риба. Находката той показал на най-близките си хора, които смятат, че това е божие послание.

Ето какво разказа фотографът: „Не си спомням датата, когато бях на риба на Струма. Видях на земята изсъхнал клон и още тогава в съзнанието ми изскочи ликът на Исус Христос. След това го взех и погледнах по-отблизо. Видях Христос с брадата, ръцете му разпънати, все едно че е готова дърворезба. В първия момент се стъписах, защото съм вярващ човек, така съм възпитан от родителите си. И после си казах, Митак, може да е някакво предзнаменование, тъй като бях в процес на изграждане на нов дом. След като приключих риболова, се прибрах вкъщи и погледнах по-отблизо моя феномен. И пак видях с очите си същото – лицето на Исус Христос, ръцете, разпънати на кръст, и тялото, висящо надолу. Първо споделих това със сина си Николай. Той, както винаги, каза, че има прилика, и не обърна внимание. След това показах на приятели и колеги. Всички се захласнаха от това, което природата сама е изваяла. Първо гледат дървото, след това искат да се докоснат до феномена. Досега не съм оповестявал публично за природната ми находка. Но тъй като съм редовен читател на вестника, искам чрез вас повече хора да научат за природния ми дар, и то в дните на Възкресение Христово. Не съм мислил дали ще го даря на църквата, или ще го запазя за фамилията”, каза Димитър Анастасов.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *