HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Уплашена петричанка си купи американска пушка

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на обвиняемия Г.Г., извършил престъпление по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1 от НК и чл. 339, ал. 1, пр. 2 от НК.

Той се е признал за виновен в това, че в къща в гр. Симитли държал без разрешително, изискващо се съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия, 125 броя фабрично произведени детонатора с медна гилза тип „DEP-S“ . Взривните вещества били годни за употреба по предназначение.

Освен това, в кухнята на втория етаж на къщата Г.Г. незаконно държал и високорисково наркотично вещество – екстази (MDMA).На Г.Г. е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 100 лв.

Районна прокуратура – Петрич предаде на съд Ю.А., която в периода от м. ноември 2016 г. до м. март 2017 г., в обитавания от нея апартамент на ул. „Хр. Чернопеев“, незаконно държала едноцевна ловно пушка марка „Мозберг“, американско фабрично производство. Оръжието било съхранявано под матрак с повдигащ механизъм.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *