Управата на спа хотел „Мантар“ в Марикостиново изхвърли от комплекса редовен клиент, поискал обезщетение за срязан крак в басейна им

Изумен съм от реакцията на персонала, управителят сам ме посъветва да предявя финансови претенции към тях, а днес хората му с телата си ми препречиха пътя към плажа, в който съм оставил хиляди левове, коментира Илиан Велев

„Управата на спа хотел „Мантар“ в петричкото с. Марикостиново вчера ме изгони без право на връщане обратно в комплекса”, това заяви в „Струма” 30-годишният Илиан Велев от с. Марино поле. Той разкри и причината. Велев се наранил в басейна на хотела и потърсил парично обезщетение за причинените му вреди.

За какво разказа самия Илиан Велев за създалата се абсурдна ситуация:

„На 17 юни бях на басейн в хотелски комплекс „Мантар“, където съм редовен клиент от години. През лятото всъщност няма ден, в който да не съм на басейна, хвърлям по 40-50 лв. на плажа, често вечерям в ресторанта, всички ме познават и уважават.

Същия ден около 15.00 часа в района се изви много силен вятър, започнаха да хвърчат чадъри, шезлонги, кърпи, дрехи, а някои от чадърите и шезлонгите паднаха в басейна, където се къпеха доста възрастни и деца. Дори помогнах на спасителя да извади едно дете от басейна. След като бурята свърши, на плажа останахме двайсетина души и аз реших да вляза в малкия басейн, където е джакузито. Когато стъпих на дъното, ме проряза невероятна болка и побързах да изляза, защото от крака ми потече много кръв. Оказа се, че съм настъпил един от металните пепелници, отнесен във водата от бурята. Като видяха кръвта, 7-8 души се събраха около мен, включително и хора от персонала, които се опитаха да почистят раната и да спрат кръвотечението. Превързаха ме, но ми казаха, че раната е много дълбока и ме посъветваха да отида в Спешен център на петричката болница. Мой приятел ме откара дотам, а от Спешен център ме изпратиха при хирург в ортопедия. Последваха няколко шева, а лекарят ме остави на антибиотично лечение, превръзки на раната през ден и пълна забрана 14 дни да стъпвам на крака си.

През тези 2 седмици аз останах у дома, не можех да работя, да шофирам, а ако ми се наложеше да изляза, молех приятели да ме закарат до Петрич. Трябваше да комбинирам антибиотиците със силни болкоуспокояващи.

Аз съм баничар, на ден изкарвам по 100 лева и принудителният престой ми се отрази сериозно на бюджета. Затова, когато свалиха конците, отидох съвсем приятелски при мениджъра на хотела, на когото обясних, че порязването ми струва доста – освен невъзможността да работя ми се насъбраха и разходи за смяна на превръзката, за всеки преглед, които се плащат, за лекарствата. Вангел Стойчев ме изслуша спокойно и ме посъветва да отправя писмено претенциите си към тяхната фирма, да комплектувам жалбата си с всякакви документи, каквито имам по случая, а те щели да я препратят на застрахователното дружество, с което работят. Наех адвокат, който срещу 150 лв. ми написа исковата молба. В нея предявих претенции за 3500 лв.

В сряда ми свалиха конците, в петък, събота и неделя бях на плаж, а когато днес /б.р. вчера/ отидох отново на басейна, се оказа, че целият персонал на комплекса е настроен срещу мен, а двама от тях ме спряха с телата си при опита да вляза на плажа и ми заявиха, че повече нямам право да стъпвам там. Попитах защо, след като си плащам, и то не малко – 15 лв. е таксата за ползване на басейна на ден, а след първите 3 плащания редовните посетители получават карта с цена 7 лв. на ден, в която няма никаква консумация. Не получих отговор, освен неопределеното, че така им е наредено – да не ме пускат вътре. Попитах кой го е наредил, не казаха. Поинтересувах се да не съм навредил на някого с присъствието си – никакъв отговор.

За мен отношението на управителя Вангел Стойчев към мен е повече от необяснимо, като се има предвид, че ходя в комплекса всеки ден през лятото от 2015 г., когато направиха външния басейн, и сигурно съм оставил там няколко хиляди лева. Много пъти ми се е случвало да вечерям в ресторанта на „Мантар“, а там цените са жестоки – една вечеря на човек излиза 70-80 лв., като се има предвид, че супата е 9-10 лв. Затова освен че съм изумен от отношението на персонала към мен, съм и доста огорчен“.

Мениджърът на комплекса Вангел Стойчев, когото намерихме по телефона, потвърди разказа на Илиан, но не можа да даде логично обяснение защо е издал заповед да не го допускат вече в комплекса. „Лично аз го посъветвах да пусне до нас една молба с описание на инцидента, за да я придвижим до застрахователите, но след като я прочетохме, решихме, че той ни извива ръцете и няма място в комплекса. Във фирмата си имаме правила – не се допускат хора, които са пили, които буйстват или системно създават проблеми, защото имаме много гости от столицата и чужбина и такова поведение е недопустимо. Да, в случая не става въпрос за пиене, това бе просто пример, но имаме право да действаме избирателно и затова преценихме, че Илиан може тепърва да ни създаде проблеми“.

Стойчев не успя да обясни какви точно нови проблеми очаква от пострадалия клиент, но бе категоричен, че управата на хотела няма да си ревизира мнението и забраната остава завинаги. Мениджърът обеща да внесе молбата на пострадалия заедно с приложените медицински документи в застрахователната компания, но не бил сигурен каква част от претенциите на Велев застрахователите ще уважат.

Спа хотел „Мантар“ е собственост на мощния петрички бизнесмен Симеон Мантарлиев. Фирмите му имат десетки складове в цялата Петричка община. Наскоро бизнесменът обяви, че смята да направи до марикостинския хотел и вилно селище. Басейнът срещу хотела, който се пълни с минерална вода, се управлява от сина му Иван.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Текстове:

1. Илиан Велев /сн. 1/ още не може да си обясни как хем си сряза жестоко крака /сн. 2/ в басейна на „Мантар“, хем го гонят профилактично, за да не им създава проблеми

2. В молбата си до „Мантар-2012“ ЕООД младият мъж е описал целия инцидент

loading...


  • Хотел „Мантар“ не ще да си има неприятности с ранени в басейна му клиенти
  • Медицинската документация на Велев от инцидента е цяла камара, а този е първият документ – от Спешен център

Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. асд

    добре а тариката от къде има по 40-50лв всеки ден да „хвърля“ на плажа хахахаха

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *