Управителят на атакувания от полиция Тубдиспансер уволни авторката на сигнала срещу него и още двама лекари

Две лекарки в Тубдиспансера в Благоевград са получили предизвестия за прекратяване на трудовите договори. Седмица след като полиция и прокуратура влязоха в общинското здравно заведение и иззеха всички документи и сървъра, управителят д-р Петър Георгиев се освобождава от авторката на сигналите срещу него д-р Екатерина Тенекеджиева-Чимева и от колежката й д-р Чаракчиева, чийто брат д-р Чаракчиев също работи в диспансера.

„Двете са на половин щат и са пенсионерки. Аз отдавна търсех специалисти и намерих двама лекари, които назначих на пълен щат в болницата“, лаконичен бе д-р Георгиев, като намекна, че е подготвил за връчване и трето подобно предизвестие на лекар, който е в болнични. Единствен от екипа след претърпяна операция с болничен лист в момента е д-р Чаракчиев. Той заедно с д-р Тенекеджиева бяха поканени на заседания на Комисията по жалби и контрол към Общинския съвет преди време да дадат повече яснота по писмото със сигнали за злоупотреби срещу д-р Георгиев.

Повод за гнева на д-р Тенекеджиева, дръзнала в началото на февруари да иска от всички институции пълна проверка на работата и отстраняване на шефа на Тубдиспансера, бяха солидните финансови бонуси, раздавани на тесен кръг близки до управителя служители, както и други нарушения, допуснати в работата на управителя. Д-р Георгиев пък в обясненията си пред съветниците твърдеше, че не е нарушил закона и като ръководител е толерирал финансово работещите по позволен от нормативните документи начин.

„Договорът ми е на пълен щат, не на половин”, опроверга вчера твърденията на управителя д-р Тенекеджиева, като обясни, че мотивът, посочен в предизвестието й, е пенсионната възраст.

„Разбрах, че единият от новите колеги от Троян също е пенсионер, другата колежка е от Дупница и не знам дали някой от тях има специалност“, отбеляза освободената лекарка. Тя припомни, че в сигнала си до ОбС и контролните институции преди няколко месеца е посочила, че в Тубдиспансера на половин щат работят 5-има колеги, в това число и общинският съветник д-р Пандев, който е без специалност. За разлика от тях, д-р Тенекеджиева единствена има изкарани два тримесечни курса по пневмология и фтизиатрия, и в този смисъл критериите за подбор на управителя д-р П. Георгиев не са ясни.

Припомняме, че д-р Тенекеджиева е лекар с 40 г. стаж в белодробната болница. В сигнала си с искане за пълна ревизия на работата на управителя тя маркира фрапиращите нарушения в шест основни точки. Сред тях са, че стационарът е поверен на лекар без специалност – д-р Лазаров, тъй като управителят преглеждал в частния си кабинет в поликлиниката, а за благодарност д-р Лазаров е назначен на 2000 лв. заплата – същата като на съветника д-р Пандев, който е без специалност и е на половин щат, но и двамата взимат щедро ДМС. За Ро-графиите, които се правят в общинско здравно заведение, се плаща на ръка, а не на каса, посочи в сигнала си д-р Тенекеджиева и обясни, че туберкулозно болните се привиквали от старшата сестра с Направление 3, въпреки че са диспансерни, за да се приемат или на повторно лечение, или по клинична пътека. Редовно по клинична пътека се приемали фигуранти, без да се лекуват, само за бройка или за болнични, в това число и служители на белодробната болница. Главната сестра подписвала и болнични, тъй като завеждащ отделението д-р Керемедчиева не идвала на работа, подобно на  рентгенолога д-р Пасалуди, която пък е в Сандански и е на половин щат в диспансера, а графиите се разчитали дистанционно и се подписват от управителя.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

13 Коментара

 1. Илияна

  Миналата седмица в туб.диспансера за лечение постъпи моята майка.Беше прегледана от изключително лъчезарна и млада докторка специалист по птевмология и фтизатрия.Съшата беше в кабинет с Д-р Лазаров .Работеха чудесно в екип.Майка ми вече е у дома и е добре.Благодаря Ви !!!

  Отговори
 2. Станко

  Тенекеджиева има два тримесечни курса по пневмология и фтизиатрия и четирикратно /пределно допустимо / явяване за придобиване на специалност, но поради ” кадърност ” не е взела специалност..

  Отговори
  1. Първан

   Не забравяйте, че е завършила медицина, благодарение на родната партия….

   Отговори
 3. Костадин

  Хитрата Тенекеджиева, поведе Дончо и му направи антиреклама уж е стара лисица, но се подведе…..

  Отговори
 4. възмутен пациент

  Господи,не мога да повярвам,че това са лекари до един.НЕ мога да повярвам,че в една болница стават такива страшни неща.ТЕ СА ЗА СЪД И НАПРАВО В ЗАТВОРА.ГНУСНО,СРАМНО И ПОЗОРНО ЗА ТАЗИ ГИЛДИЯ.АЛЧНИ И НЕНАСИТНИ.ГОСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ.

  Отговори
 5. Иван

  Най-после, придоби известност -некадърната и мързелива, но завършила медицина чрез партията : душевната инвалидкаТенекеджиева която за тежест се написа и Чимева.Да съди и клевети ‘роднини,съседи, стр.фирми и т.н. е в нейн стил

  Отговори
 6. Райна Чингова

  Управниците в тази болница изглежда са недосегаеми.Главнета сестра е ръководеща фигура.Тя извършва всички престъпления в лечебното заведение.Дават се фалшиви стойности на кислорода в кръвта с цел освидетелстване пред ТЕЛК.Маниполира се кръвно-газовия апарат в лабораторията и много други действия с които са ощетява Здравната каса.

  Отговори
  1. Златан

   1. За сведение : пише се – манипулира. 2. С тези тримесечни курсове , Чимева няма да остане без работа : ” пъргава” и високо квалифицирана може “успешно ” да се реализира във всяко терапевтично отделение.

   Отговори
  2. patients

   Хвала на лекари, медицински сестри и санитари, работещи с плам, сърце и душа в Белодробна болница -Благоевград.За ситуацията в момента в болницата освен Дончо и клика си е виновно ръководството, позволявайки в лечебното заведение на хранилка да са Тенекеджиева и Чаракчиеви.
   Д- р Пандев : ние, Вашите болни познаваме човека във Вас.Не забравяйте : лоша реклама няма ! Ако благодарение на амбициите на някой вечен кандидат за кмет се влоши, или изгубят човешки животи , Д- р Пандев потърсете им отговорност !
   Не съжаляваме за гласуваното Ви доверие, като човек и като политик !

   Отговори
  3. Хур Доколенко

   Като ти гледам неграмотното писане ти май си Райка Чингова, с диплома от русенското земеделско университетче, дето те направиха и до-цент в ЮЗУ-то, общата съветничка на Мама Кажа?

   Отговори
 7. Гепи

  Братя, в тая “система” засега само системите не се крадат, ама знам ли докага…

  Отговори
 8. д-р Ох Боли

  Този крадец не трябваше ли да бъде отстранен от ръководството на болницата заедно с крадливата ме клика до завършване на проверките и вземане на окончателно решение от принципала въз основа на доказаните кражби?

  Отговори
  1. Ivanov

   На този, те се е налагало да краде – запозна всички с възнаграждението си, определено му от Общински съвет.Този, обаче се е грижел и за подчинените си – всички, освен за “най-квалифицираните “

   Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *