Управителят на „Бани и перални” – Разлог Иван Добрев хвърли оставка, спрягат ексшефа Н. Ушев за вр.и.д.

Управителят на ОП „Бани и перални“ Иван Добрев се оттегля от поста си. Той е депозирал молба за освобождаването му от длъжност и предстои Общинският съвет в Разлог да даде съгласие за това.

В молбата си Добрев не е посочил мотиви за решението си. Тя е входирана на 8 септември и оттогава тече едномесечният срок на предизвестието. За временно изпълняващ длъжността ще бъде предложен бившият управител на общинското предприятие Николай Ушев, който към момента работи като експерт към отдел „Общинска собственост и транспорт“. Опитът му като управител на общинското предприятие е доста богат. По негово време към банята функционираше успешно и обществена пералня, която поемаше прането на голяма част на хотелите в региона.

Иван Добрев бе начело на „Бани и перални“ един мандат, а миналата година бе преизбран за втори. На обявения конкурс от община Разлог той бе единствен кандидат за поста. При гласуване на избора му от Общинския съвет имаше дебати в посока съдбата на общинското предприятие, след като основният му актив – минералната баня, бе продаден заради натрупани дългове от минали години. Към момента предприятието продължава да стопанисва банята срещу символичен наем. В активите на предприятието е единствено обществената пералня, която заради лошото си състояние е затворена и не функционира. Миналата година се прокрадна идеята минералният плаж да бъде прехвърлен на управлението на общинското предприятие, за да продължи да функционира и да запази работните места. Предвид проявения инвеститорски интерес към обекта, за който „Струма” писа, това едва ли ще стане.

Засега банята продължава да функционира като обществена, но идеята на новия й собственик „Ник Енд Ес- 2015“ ЕООД, представлявана от сина и дъщерята на ЧСИ Георги Цеклеов Станислав и Николета, е да изгради модерен балнеосанаториум. Според инвестиционното намерение на фамилия Цеклеови единият от басейните ще продължи да функционира като обществена баня, за да може да запази социалната си функция.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *