Управителят на „Беласица“ Ив. Златински се усъмни в жребия за купата

“Беласица” изтегли късата клечка на жребия за 1/8 финалите от турнира за купата на България и се натресе на носителя на трофея в последните два сезона “Локомотив” (Пд). Съпътстващата лоша новина е, че комитите гостуват в пловдивския квартал “Лаута”, а победителят се решава в един мач. Функционерът на БФС Гошо Гинчев унищожи надеждите на петричките фенове, че ще дочакат тим от Първа лига да им гостува на “Цар Самуил”, след като дръпна „Бела“ за съперник на смърфовете, посочени за домакини в битката от шефа на ПФЛ Стефан Капралов, който пръв бръкна в урната за определяне на двойка номер 2. Потърсихме мнението на отговорните фактори в клуба от Пиринско за мача с черно-белите, който ще се играе в началото на март. “Срещаме качествен отбор, което е бонус за нас. Нямаме амбиции в този турнир, още повече че жребият ни изпрати срещу доминатора в него през последните 2 години. Очаквам да се получи интересен мач, в който ще търсим достойна изява”, каза старши треньорът Саша Симонович.

“Определено изтеглихме късата клечка. Можеше да ни се падне и по-удобен съперник, но това, за което съжалявам повече, е, че пропуснахме шанса да сме домакини на добър тим, който и да е той. Все пак повечето отбори, продължаващи напред, са част от елита”, сподели консултантът към ОФК „Беласица“ Георги Петров, който преди 14 г. стана шампион именно на “Лаута”. “Да му мисли “Локомотив”. Този онлайн жребий ми приличаше повече на дирижиран. Къде по света жребий се тегли по нощите. Случайно или не, и трите по-ниско ранкирани отбора ще гостуват. Логичният вариант беше да ни съберат 16-те представители в една по-голяма зала, при спазване на съответните мерки заради пандемията и да се тегли в обедните часове с наше участие, както досега се е случвало. А ние разбрахме в последния момент, бяхме в неведение. С две думи, остава впечатлението за нещо скрито и нагласено”, обяви управителят на комитите Иван Златински.

“Въпреки че “Беласица“ e в Трета лига, знаем как играят отборите от Югозапада. Ако могат да поднесат сензация, петричани няма да се колебаят да го направят. Всеки иска да детронира актуалния победител в този турнир и това е разбираемо”, лаконичен бе новият старшия на “Локо” (Пд) Александър Тунчев, пропускайки да спомене, че изкара сезон 2001/02 г. на ст. “Цар Самуил”, изигравайки 30 мача с 3 отбелязани гола за петричани, след като родният му “Хебър” пристана на Костадин Хаджииванов с елитния си лиценз и се премести в южния град.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *