Управителят на ВиК – Благоевград инж. Р. Димитрова стана кръстница на две сестрички от благоевградското село Бело поле

Управителят на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова и съпругът й д-р Красимир Димитров кръстиха две момиченца – 10-годишната Виолета Папровска и по-малката й сестричка, 8-годишната Мариела от село Бело поле. Ритуалът бе отслужен вчера по обяд в местната църква “Успение на Пресвета Богородица” в присъствието на кмета на селото Иван Стойчев, близки и гости.
“Много съм щастлива и развълнувана. Правя въвеждането на децата в това свещено тайнство – християнството, с огромен трепет. Аз лично съм майка на две деца и ще напътствам, съпътствам и Виолета, и Мариела във всяко едно тяхно начинание. Съпругът ми бе близък с бащата на момиченцата, светла му памет. Ние ще им помагаме и закриляме с каквото можем”, сподели инж. Димитрова и допълни, че най-важно е подрастващите да бъдат истински хора, да вярват и правят добро.
Не по-малко развълнувани бяха и майката на момиченцата Лидка и баба им Вили, които благодариха на кръстницата, председателя на църковното настоятелство отец Дончо Шавулев, който отслужи ритуала по въведението в Христовата вяра, и кмета на селото. “Честито, както ги кръстихте, да дойде и ред да ги венчаете”, пожела на кръстницата отец Дончо.
Поемайки ролята на духовен наставник инж. Димитрова спази традицията и облече децата в красиви нови дрешки. Тя зарадва Вили и Мими, ученици в IV ОУ “Димчо Дебелянов” – Благоевград, с прекрасни роклички за първия учебен ден.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. ВиК

    Някои сайтове , преписали новината , са заключили коментарите. Ясно за какво.Само при споменаването на името на кръстницата и на доктора Благоевград започва да ври и да кипи от гняв и недоволство.

    Отговори
  2. знаещ

    хахаха.Циркаджийка.Толкова злини направи , че не трябва да влиза в храма , а не да става и кръстница.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *