Управителят на 5-звездния Парк-хотел „Пирин“ – Сандански Ив. Терзиев с поредно високо отличие – „Успешен мениджър“

Дългогодишният управител на 5-звездния Парк-хотел “Пирин” в Сандански Иван Терзиев беше удостоен с най-високото отличие “Успешен мениджър” на престижния форум „Дестинация България – „Българските общини – туризъм, култура, бизнес“. Отличието му бе определено като поредното свидетелство за цялостния му принос не само за развитието на Парк-хотел „Пирин“, но и за популяризирането на Сандански като предпочитана туристическа дестинация. Поради служебни ангажименти Иван Терзиев не можа да присъства на форума и наградата получи Георги Митрев, мениджър „Маркетинг и продажби“ в 5-звездния хотел.
Ето какво разказа Г. Митрев за събитието: Грандиозното събитие събра на едно място представители на общините, допринасящи за просперитета на туристическата сфера в България, успешни мениджъри и инвеститори в областта на морския, планинския, СПА, балнео-, фестивалния, културния, конферентния, винения и други популярни видове туризъм. Събитието се организира с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и се провежда в навечерието на Световния ден на туризма, който ежегодно се отбелязва на 27 септември.
Огромният интерес към инициативата и мащабният й замисъл са сред основните причини за многобройните кандидатури, обсъдени от експертното жури, което присъди приза на Иван Терзиев. Критериите, по които той бе избран за „Успешен Мениджър“, обхващат детайли от личното и професионалното му развитие. Богатият му професионален опит включва дългогодишното управление на Парк-хотел „Пирин“, част от първата частна хотелиерска верига „Шарлопов Груп“. Малко след откриването на хотела през 2007 година той заема поста „управител“ и като такъв вече повече от 11 години успешно ръководи 5-звездния комплекс, превърнал се в един от символите на курортния град Сандански. В резултат на личните и професионалните му постижения Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански връчва на Иван Терзиев почетна награда за цялостен принос и го обявява за „Мениджър на 2008 година за цялостен мениджмънт“. Значими международни и национални отличия съпътстват професионалната му дейност не само в Парк-хотел „Пирин“, но и по време на 4-годишното му управление на СПА хотел „Девин“ в Девин и Гранд хотел „Мургавец“ в Пампорово, които също са част от веригата „Шарлопов Груп“, каза Г. Митрев. 
Той не скри задоволството си от присъдената награда, която е в резултат на социално отговорната функция на Парк-хотел „Пирин“, която Ив. Терзиев неотлъчно следва. През тези години комплексът  е сред основните работодатели на територията на община Сандански. В момента в хотела се реализират професионално над 170 човека, жители на община Сандански. Те  годишно посрещат повече от 40 000 туристи. Елемент от управленската стратегия е и дуалното обучение, даващо солидна основа, богат професионален опит и практическа подготовка на младежите за пазара на труда. Благодарение на положените усилия и предприетите навременни действия учениците от града имат възможност да получат квалификация, упражнявайки бъдещата си професия в луксозния 5-звезден хотел, който многократно е оценяван високо от специалисти в бранша.
Сред престижните отличия на Парк-хотел „Пирин“, следствие от неговата мисия да осигурява на гостите си вдъхновяващо и незабравимо преживяване, са призовете „Най-добър 5-звезден СПА хотел за 2018 г.“, „Най-добър 5-звезден уелнес хотел на Балканите“, „Най-добър СПА хотел на 2013г.”, „Най-добър петзвезден хотел за 2008 г.“, както и награда за „Иновативна СПА програма за 2014 г.”. Многобройните титли, които съпътстват 12-годишната история на Парк-хотел „Пирин“, са следствия от професионализъм, мотивация и прилагане на най-високите стандарти в сферата, които са високо ценени от експертите.
„Динамичната дейност на Ив. Терзиев включва разнообразни начинания, целящи популяризирането на  Сандански и региона като една от най-предпочитаните туристически дестинации в България и утвърждаването на Парк-хотел „Пирин“ като основен център за луксозна почивка сред природата, профилактика и рехабилитация. Освен като управител на 5-звездния хотел, Иван Терзиев участва активно в реализирането на социално отговорни инициативи, развиващи и обогатяващи сферата на туризма във функцията си на председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански (СХРТ), както и като общински съветник в гр. Сандански“, заключи Г. Митрев
 ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *