Управникът на с. Дъбрава Р. Георгиев демонстративно напусна ГЕРБ и обяви: Няма да се кандидатирам за трети мандат, оставам в политиката, имам предложение за участие в кметските избори на Благоевград

Кметът на благоевградското село Дъбрава Росен Георгиев няма да се включи в битката за трети мандат. Човекът, който бе сред най-активните гербаджии при  учредяване на партийните структури в Благоевград, вчера подаде заявлението си за напускане на партията на Борисов. Росен Георгиев бе основен двигател за създаване и в момента е председател на Асоциацията за европейско развитие на българското село, която обедини повечето от колегите му, за да участват с проекти за национално и европейско финансиране и да привлекат туристи и инвестиции в малките населени места.

„Много усилия положих Дъбрава да премине от тотално забвение в едно от най-перспективните места за живеене и за развитие на туризъм в община Благоевград и не само. Със съжаление трябва да отбележа, че не срещнахме особена подкрепа от страна на общината“, мотивира пред „Струма“ твърдото си решение и партийната си оставка Росен Георгиев, като отбеляза, че без да изброява направеното, само иска да  благодари на дългия списък от жители, приятели, бизнесмени, на всички, които се включили в мисията му.

„За осем години средствата за водопровод, благоустрояване и всичко, отпуснато за Дъбрава, са около или малко над 100 000 лв. Това е смешно на фона на усилията, които положихме за популяризиране на селото. За сравнение, средствата, събрани от дарения и проекти (какъвто е рок фестивалът, чието четвърто издание предстои през септември), са в пъти повече. Това е и основната причина за решението ми да не искам да се кандидатирам за трети мандат.  Липсата на стратегия за развитие на селата, липсата на визия, липсата на каквато и да е комуникация, чакане пред вратите с месеци, липсата на критерии и оценка на работата са проблеми, с които се налагаше да се справяме сами. Оттеглям се от длъжността кмет на кметство Дъбрава, огорчен от отношението към мен от страна на кмета на общината и екипа му, но съм двойно по-мотивиран от свършената работа и от уважението, с което ме награждават жителите на Дъбрава. Напуснах политическа партия ГЕРБ по същите причини, нито едно от дадените обещания преди изборите не беше спазено. Преди миналите парламентарни избори от асоциацията инициирахме събрание с кандидатите за народни представители от ГЕРБ, нищо от това, което поставихме като проблеми, не беше решено и това може да се провери, тъй като срещата е документирана. Реално съм напуснал ГЕРБ преди повече от година, когато престанах да плащам членския си внос, сега просто официализирах това мое решение, като подадох заявление“, обясни Росен Георгиев. Той е категоричен обаче, че оттеглянето му от предстоящите избори за управник на с. Дъбрава не означава, че приключва с политиката, точно обратното.

„С мен са водени разговори да се кандидатирам за кмет на Благоевград, още обмислям предложението и ще обявя намеренията си в най-скоро време. Искам позицията, която заема, да бъде премерена, а не плод на импулсивно решение“, откровен бе пред „Струма“ Росен Георгиев.

ДИМИТРИНА АСЕНОВАС Джон Лоутън и Цонко Цонев на сцената на „The Brava Fest” – фестивалът емблема на Р. Георгиев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

4 Коментара

  1. Благоевградчанин

    И ние, недоволните от ГЕРБ, ще те подкрепим. Време е за нов морал в политиката. Трябва да вземем нещата в свои ръце, след като Етичната комисия не прави нищо.

    Отговор
  2. И

    Браво, Рос, дано само и феста не си тръгне с теб – би било жалко. Ама като няма заря и чадъри, е разбираемо защо нямаш подкрепа. Само истинските хора я разбират истинската музика. Успех на изборите, имаш привърженици.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *