Ураганите шокираха лидера в началото

„Пирин“ /ГД/ победи с 3:1 „Ураган“ (Горно Драглище) и увеличи на 6 т. аванса си пред преследвачите „Места“, „Левски“ (Крупник) и  „Белица“. Неврокопчани се озоваха за първи път през сезона в ролята на изоставащи, след като във 2-та мин. грешка в защитата позволи на капитана на съперника Боян Узунов да се разпише. На домакините обаче бяха нужни едва десетина минути да възстановят статуквото. При поредния си набег по десния фланг Борислав Шабанов центрира в наказателното поле, стражът на гостите изби топката, но Мустафа Шериф я прати в мрежата с шут от границата на пеналта. Гоцеделчевци продължиха да търсят гола и в 23-та мин. Благой Пасков с глава направи обрата пълен. Последваха два пропуска на бившия нападател на ЦСКА. Шериф също не успя да порази целта за втори път преди почивката, но коригира мерника си в 53-та мин. след двойно подаване с Мариян Ловков. До края на мача Смаил Креболиев и Стефан Терзиев пропиляха добри възможности да вкарат, а и пиринци повече се стараеха да се съхранят преди следващия си двубой с „Авангард“ в Бачево.
„Доволни сме от победата, която ни задържа на върха. Резултатите на нашите съперници за първата позиция са добри за нас. Някои побързаха да говорят за бараж, за влизане в Трета лига, но нека останем здраво стъпили на земята. Има още много мачове“, коментира клубният шеф Атанас Мълчанков.
„ПИРИН“ /ГД/: Янев, Тафров, Л. Димитров, Кирчев, Креболиев (70-Чаушев), Дерменджиев, Ловков,  Терзиев (83- Шопов), Шериф, Шабанов (50-Й. Спасов), Пасков.
„УРАГАН“: М. Бурдин, Алгерин, Ив. Бурдин, Костов, Димиров, Папев, Мекушин, Узунов, Славков, Б. Георгиев, Пандев.

ВАСИЛ БОРИСОВ

Мустафа ШерифКоментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *