Ураганният вятър събори дървета в училищен двор в Сандански, отнесе покриви на временни постройки в Ласкарево, Любовка, Джигурово, Плоски

Ураганният вятър събори две дървета в двора на Трето основно училище „Христо Ботев“ в Сандански. Първото дърво паднало под напора на вятъра към полунощ вчера и директорът на училището веднага подал сигнал в общината. Пак той сигнализирал, когато към пет часа сутринта се сгромолясало и второто дърво. За щастие по това време там не е имало хора. Щетите са минимални, увреден е само климатик. До осем часа сутринта екипи на звено „Озеленяване“ към община Сандански почистиха района.

Дърво падна и на завоя за село Поленица. И там няма нанесени щети. В парк „Свети Врач“ от ураганния вятър има счупени и паднали клони. Работниците към звено „Озеленяване” от сутринта започнаха разчистването и изнасянето им.

Ураганният вятър разкъса найлоновите покрития на оранжериите за ранни зеленчуци по речното корито на река Струма – в селата Струма и Лебница, и в село Рибник, община Петрич.

„Няма сериозни щети – поясни кметът на Лебница Ваня Бисеринска. – Вятърът бе много силен и това бе причина да се разкъсат найлоните на някои от оранжериите. Пострадали са по-стари оранжерии, които в момента не работят”, допълни тя.

По-сериозно е положението в селата Ласкарево, Любовка, Джигурово, Плоски и в жк „Спартак” в Сандански. Там са нанесени щети на покриви и временни постройки.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *