Ураганът „Майкъл” удари Флорида

Ураганът Майкъл удари Флорида. Това е най-мощната буря, която удря югоизточното крайбрежие на Щатите за повече от век. Местните власти предупреждават, че ураганът може да причини “невъобразими разрушения”.

Майкъл удари бреговете, като буря от 4-та категория в близост до Мексико Бийч град, който е на 32 км. югоизточно от Панама Сити, около 13:00 ч. местно време. В окото на бурята ветровете са със скорост 250 км.

Предупрежденията на властите са за повишение на морското ниво с 4 метра. Това заплашва хиляди имоти, които са на самия бряг или на малка надморска височина. Хиляди избягаха преди бурята да удари, но много хора останаха по домовете си. Много пътища ще бъдат непроходими в следващите два дни.

Затворени са щатските и федералните служби. До края на седмицата децата в няма да ходят на училище. Очаква се след Северна Флорида, лошото време да засегне тежко Алабама и Джорджия.

„Прогнозите сочеха, че това ще е буря. Само допреди 3 дни. Изведнъж се засили до ураган, при това най-мощния, който са виждали. Много хора нямаха време да се евакуират. Горките те. Със сигурност останаха повече хора, отколкото бихме искали. А някои и не искат да си тръгват, не искат да напуснат имотите си”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *