Урни за кремация made in Симитли и билбордове с реклами на фирма на Виктор и Ненчо Касъмови сред най-атрактивните продажби на НАП

Урни за кремация, произведени в Симитли, и билбордове между Благоевград и Банско са сред най-атрактивните обяви за публични търгове, обявени от Националната агенция по приходите. Наред със стотиците недвижими имоти, шевни и плетачни машини, самосвали и леки коли, приходната агенция продава и тези атрибути, приети някога като залози срещу кредити от финансови институции и превърнати впоследствие в стока.

Урните се продават от Иван Трайков, публичен изпълнител при ТД на НАП – София, офис Благоевград, и са по изпълнително дело от 2012 г. Общият им брой е 194, а цените варират от 225 до 600 лв. бройката. Произвеждани са от симитличанина Румен П. в цех в местността Чобан дере край Симитли и са изработени от алуминий или MDF. Всяка от тях си има романтично име – като Нефертити, Спомен и др., обемът им е между 3 и 5 литра и са с различна форма.

Обяснение за това как се е стигнало до продажбата на урните от НАП даде собственикът на траурна агенция „Зогри“ в Симитли Иван Зографски и то е просто – урни се търсят много малко. Причината е, че българинът все още предпочита погребение в гроб вместо кремация на своите близки, а и в гробищните паркове на Югозапада стени за полагане на урни няма.

„Откакто съм отворил агенцията преди години, съм направил не повече от 2-3 кремации“, призна Зографски.

Билбордовете пък се продават от Милена Топова от НАП – Благоевград и са извадени на пазара по изпълнително дело от 2014 г. Общият им брой е 10, а обявената първоначална цена за наддаването в тайния търг е 4550 лв. с ДДС. Повечето от тях са празни, но на други все още стоят рекламни постери на „Кю Мюзик Медия Груп“ ООД, която от 2018 г. е съорганизатор на националния фестивал „Фолклорна магия“ в Банско. Фирмата на софиянеца Виктор Касъмов държи 6 музикални тв канала, сред които „Фен ТВ“, „Фен Фолк ТВ“ и др. и се занимава главно с импресарска, продуцентска и концертна дейност.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *