Условна присъда за безработна от Кюстендил, задигнала кухненските съдове на семейство емигранти в Кипър

Безработната Анка Иванова от ромския квартал „Изток” в Кюстендил получи условна присъда три години с решение на Районния съд под председателството на съдия Николай Николов. Жената бе изправена на подсъдимата скамейка, след като, изпадайки в абстинентна криза, задига кухненски съдове от къщи на емигранти в Кипър.

Стояна и дъщеря й Фиданка от години работели там, като си идвал в квартала само за летния отпуск. Анка имала ключ и от двете жилища, защото имала ангажимент да ги чисти, тъй като Фиданка й позволила да живее в една от стаите на ул. „Ропотамо”. В квартала се знае, че безработната употребява наркотици от 14 години.

В условията на продължавано престъпление Анка отнела чужди вещи на обща стойност 182 лева от къщата на Стояна без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Жената нямала пари да си купи наркотични вещества и решила да открадне нещо, което впоследствие да продаде. От кухнята взела 2 тенджери и една тава. Едната тенджера и тавата продала на жена, която познавала, за сумата от 10 лева, а втората за 5 лева.

Тъй като парите, които взела за отнетите вещи, й се видели малко, решила, че трябва да открадне още нещо. Влязла и в къщата на Стояна, взела бормашини и ги продала на нищожна цена.

Според обвинителния акт престъплението е по чл. 194 от НК, поради което й е наложено наказание в размер на 1 година „лишаване от свобода”, което, редуцирано с 1/3, е в размер на 8 месеца „лишаване от свобода”. Съдът отложи изпълнението на така наложеното наказание „лишаване от свобода“ за изпитателен срок от 3 години.

Анка трябва да плати разноски по делото от 117.60 лева по сметка на РУ – Кюстендил. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *