Условна присъда за митнически инспектор на Гюешево след разплитане на афера с чесън

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Йоланда Цекова отмени частично оправдателната присъда на Районен съд – Кюстендил и призна Калин Милчов за виновен в това, че на 22.01.2013 година в 04:11 ч. на ГКПП – Гюешево като длъжностно лице в кръга на службата си – старши инспектор в Агенция „Митници“, е съставил официален документ, с който е удостоверил неверни обстоятелства, като с личната си смарт карта „Електронен подпис“ е въвел в  „Регистър на празните превозни средства при влизане в Р България“ МПС /влекач с ремарке/ с превозвана стока – 22 260 кг чесън лук, с произход Китай, транзит за Р Румъния, като празно транспортно средство с цел да бъде използван този документ като доказателство за тези обстоятелства, за да бъде избегнато поставянето на превозната стока под съответния митнически режим, поради което му налага наказания „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага за изпитателен срок от 3 години, и „лишаване от право да заема държавна длъжност в Агенция „Митници“ за срок от 1 година.

В останалата част Окръжен съд потвърждава присъдата на РС – Кюстендил, с която подсъдимият е признат за невиновен по повдигнатото му обвинение, че е съставил неистински официален документ с цел да бъде използван, като със смарт карта ,„Електронен подпис“ на Васил Петров -главен инспектор в Агенция „Митници“, МП – Гюешево, е въвел в регистъра две МПС, превозващи чесън, като празно превозно средство, на 29.12.2012 г.

Присъдата в осъдителната част подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок, а в останалата част не подлежи на обжалване и протестиране.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *