Топ теми

Условна присъда за млад мъж от Разлог, седнал зад волана дрогиран

Тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок получи 20-годишният Марин Д. от Разлог заради шофиране под въздействие на наркотици. Съдът в Разлог наложи на младия мъж и глоба в Размер на 300 лева и го лиши от право да управлява МПС за срок от 7 месеца. Заради чистото му съдебно минало, признаване на вината и решаване на делото чрез споразумение между страните Марин Д. получи наказание под определения в закона минимум.

Младежът се сдоби с обвинение, след като през месец март тази година бе установен от органите на реда да шофира след употреба на наркотици. Управляваният от тийнейджъра лек автомобил „Фолксваген Поло“ бе спрян за проверка на ул. „Черна река“ в Разлог. При направения му от полицейски служители към РУ – Разлог тест е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – марихуана.

Със заповед за прилагане на принудителна административна мярка му бе отнето свидетелството за управление, а срещу него бе образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *