Условна присъда – поредно наказание след разплитане на схема с измама на пелети в Кюстендил

Районният съд в Кюстендил под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумение, постигнато между районния прокурор Ивайло Илиев и защитата на обвиняема за участие в схема за измама чрез предполагаема доставка на пелети за огрев.

Кети Димитрова /на 27 г., от Пловдив/ се призна за виновна в това, че в периода от 08.01.2019 г. до 04.02.2019 г. в Пловдив, в съучастие като помагач на Любомир К. от Велинград – извършител, с цел да набави за себе си и съучастника си имотна облага умишлено е улеснила Любомир К. да заблуди жител на Пазарджик, че е представител на фабрика за производство на пелети от Република Румъния. Кети  е предоставила на Любомир  банковата си сметка, по която въведеното в заблуждение лице да преведе като предварителна вноска за доставката сумата от 375 лв.

За това престъпление на обвиняемата е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. По време на изпитателния срок по отношение на обвиняемата ще се полагат възпитателни грижи от районен инспектор на МВР по местоживеене.

Причинените имуществени вреди в размер на 375 лв. са възстановени. Част от останалите лица, участници в схемата за измама с пелети, са с мерки за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *