Успешен старт за ловците от ЛРС – Радомир, най-младият ловец Радостина повали първото прасе, в Земен отстреляха 7

Стартът на ловния сезон за едър дивеч за ловците от Ловно- рибарското сдружение в Радомир бе успешен, похвали се председателят на сдружението инж. Иво Банков. Най-младият ловец от Втора ловна дружинка на град Радомир Радостина Бориславова отстреля първото за сезона прасе. През пролетта тя е издържала изпитите и е редовен член на ЛРД. Тя споделя, че е станала ловец, защото ловът е семейна традиция, ловци са брат й, братовчед й, чичо й, съпругът й и свекърът. Тя обича лова като тръпка, но го приема като грижа за дивеча. В деня на първия излет 20 ловци от дружинката се събрали на сборния пункт в село Николаево и поели към гората. Още през нощта на фотокапаните те видели местообитанието на прасетата.

За първия си изстрел Радостина споделя: „Прасето буквално изскочи от храстите и върви право към мен, стрелях два пъти и то падна“. Верни в лова на семейството са трите им кучета – 2 гончета и един бигъл.

 За първите два дни ловците от дружинките, които в сдружението в  Радомирска, Ковачевска и Земенска община са 31, са отстреляли  21 диви прасета. Най-успешен е бил уловът на Земенската дружинка, където са отстреляни 7 прасета. Дружинката в село Одраница е с 4 убити, а в съседното село Дивля – с 2 прасета.

„Ловът е колективен спорт, успехът на един е резултат и от останалите в групата“, каза ловецът от Втора градска дружинка Пламен Джалев и похвали за бързия рефлекс младата колежка. Според него ловците повече помнят пропуските, отколкото успехите.

Над 350 са ловците от ЛРС, не всички са участвали в първия излет, но са спазени изискванията, наложени от коронавируса, както и инструкциите за безопасност.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *