Успешна акция на благоевградските ченгета! Щракнаха белезниците на 2 кримки

С успех приключи полицейска операция на служители от ОД на МВР Благоевград.

На територията обслужвана от Първо районно управление, е извършена взломна кражба от лек автомобил, паркиран в централната част на града.

След незабавни действия по “горещи следи” и проведена полицейска операция от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОД на МВР Благоевград и служители на 01 РУ Благоевград, са задържани две лица, съпричастни към извършеното престъпление:  Н.А. (43 г.) от Благоевград, криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици, кражби и грабеж и С.М. (43 г.) от Благоевград, също криминално проявен и осъждан за кражби, противозаконно отнемане на МПС и закана за убийство.

Двамата извършители на кражбата са задържани в момент на продажба на част от крадените вещи. В хода на операцията при извършване на процесуално-следствените действия в жилището, обитавано от С.М., са открити електронна везна и 430 г зелена тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на марихуана.

На С. М  е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл.195, ал.1, т.3 от НК и по чл. 354а от НК, а на Н.А. е повдигнато обвинение по чл .195, ал.1, т.3 от НК. Двете лица са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Благоевград. По случая е образувано полицейско  дознание.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *