УСПЕШНО СЪВМЕСТЯВАНЕ НА СИНДИКАЛНА ДЕЙНОСТ И БИЗНЕС! Зам. президентът на КНСБ В. Никифоров ще строи къща за гости в Кресненско, притежава 33% от частното „Ловно стопанство Горна Брезница“

Един от най-богатите в страната синдикални лидери – вицепрезидентът на КНСБ и  председател на Националния стачен комитет Валентин Никифоров, е избрал кресненското село Горна Брезница, за да си направи модерната в последните години заради полагащото й се европейско финансиране къща за гости. Синдикалистът е декларирал пред Сметната палата в рекордните 17 графи имотите си в страната – повечето са наследство от 2012 г. в Пернишко, има обаче и купен апартамент, ателие и гараж общо за 120 000 лв., както и доста любопитно участие с 33% в частното “Ловно стопанство Горна Брезница” ООД в Кресненско. Точно в ловното стопанство Никифоров смята да си направи къщата за гости – тя ще е на мястото на настоящата административна сграда.

В дружество, основано през 2010 г. с адрес гр. Кресна, ул. “Македония” № 36А, синдикалистът Никифоров е съдружник с Райчо Милчев Рангелов от Перник и Живко Стефанов Костов от санданското с. Дамяница. Тримата са участвали при регистрацията му с равен дял от по 1700 лв. Имотът, където ще се издигне къщата за гости, е частен от 2006 г. и е с площ близо 9 дка.

Самият Валентин Никифоров е роден през 1952 г. в Перник и до 1990 г. е началник ТРЗ, а до 1993 г. – председател на регионалната структура на КНСБ в родния си град. От 1995 г. е изпълнителен секретар, а от 2003 г. – зам. председател на КНСБ.

До 2008 г. той е бил и в Съвета на директорите на разградското дружество за производство на играчки, спортни стоки, градински мебели и стоки за свободното време „Микро 67” АД, което е правоприемник на известната през социализма фабрика МИР.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *