Ухапаната от змия в Кресна тръгнала да купи мляко за бебето си /ОБНОВЕНО/

20-годишна жена от Кресна е настанена в отделението по реанимация на МБАЛ – Благоевград след ухапване от змия. Младата жена тръгнала около полунощ до магазина, за да купи мляко на едногодишното си бебе. Пресичайки жп линията, която преминава през центъра на Кресна, усетила внезапна болка около глезена. Светнала с телефона си и видяла змия. Веднага е потърсила лекарска помощ, като в 3 ч. е била транспортирана до спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград, след което е хоспитализирана в отделението по реанимация.

„Пациентката е направила алергична реакция. Провежда се антибиотично лечение за инфекцията и за разреждане на кръвта. Състоянието й е стабилно, няма опасност за живота й. Направена е консултация с лекар токсиколог от „Пирогов”, заяви за „Струма” болничният директор д-р Димитър Димитров.

Тежък работен ден имаше днес завеждащият на СПО в МБАЛ – Благоевград д-р Александър Костов, който е приел на дежурството си 37 пациенти с различни оплаквания. „Имаше доста колабирали, като 3-ма се оказаха с инфаркт, 1 с инсулт. Имахме 3-4 случая на ужилени от насекоми с алергични реакции, и накрая на дежурството дойде дете на 1 година и 4 месеца, което се задавило, след като глътнало фъстък”, заяви д-р Костов. По думите му всеки ден има случаи на припаднали хора, като колапсът най-вероятно е причинен от необичайно високите температури.

Лекарите предупреждават да не се излиза навън в горещините и да се увеличи приемът на течности, най-вече вода.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Цезар

    В полунощ за мляко отиват само римските граждани. Там от махалата до денонощния магазин се минава през жп линията.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *