Ученик от ІІІ ОУ в Благоевград стана шампион по бокс

Възпитаникът на ІІІ ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград Кирчо Димитров стана шампион по бокс на държавното първенство за ученици в Плевен. Двама от съотборниците му в БК „Пирин“ се окичиха с бронзовите отличия, а още един медал на хората на отец Андон Шавулев отнеха съдиите. Златната ръкавица на тима от областния център спечели безапелационно надпреварата в кат. 63 кг. На старта отказа в ІІІ рунд Костадин Иванов от „Лаута Арми“ /Пд/, на полуфинал се наложи над Нино Николаев от ЦСКА с 3:0 и категорична разлика 30:27 в протоколите на тримата арбитри. В решителния бой за титлата треньорът на финалиста Емануил Йосифов от „Таланти“ /Лом/ хвърли бялата кърпа с началния гонг.

Третото място в кат. 70 кг зае Алекс Кисьов, който отнесе Ахмед Николов от Хасково с 3:0 и единодушно решение от съдийската маса за тотално превъзходство 3Х30:27. Следващото качване на ринга на благоевградчанина приключи с обратен знак 0:3 срещу Добромир Илиев от „Добруджа“. При 80-килограмовите Венцислав Митев също стигна до бронза след отказване в ІІІ част срещу шампиона Иван-Ангел Янкулски от „Беласица“.

Най-онеправдан се оказа Красимир Красимиров в кат. 48 кг, който беше спрян с 1:2 от Виктор Огнянов /Ладимекс/ със скандален разнобой между съдиите. Единият даде с тотално превъзходство 30:27 гласа си за състезателя на „Пирин“, но останалите от триото рефери се произнесоха в полза на опонента му с по 29:28. Още в началото на своята среща с Иван Гаврилов от „Тракиец“ слезе от подиума Божидар Мехомийски в кат. 52 кг.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *