Онлайн обучение от 5-ти до 12-ти клас в общините Гоце Делчев и Сандански

След взети решения на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса на територията на област Благоевград съобразени с променящата се епидемична обстановка на територията на областта, тенденцията на повишаване броя на диагностицираните с COVID-19 и факта, че областта е в т.нар. червена зона, от утре 18.11.2020 г. учебните заведения на територията на община Гоце Делчев преминават към обучение от разстояние в електронна среда на всички ученици от 5–ти до 12-ти клас за периода от 18.11.2020 г. до 27.11.2020 г./включително/.

Директорите на учебни заведения на територията на община Сандански ще организират образователния процес, като изработят график за обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) и присъствено обучение, с по-висок процент на времето в ОРЕС, считано от 18.11.2020 г. до 27.11.2020г. (включително). 

Изключение ще има за Първо основно училище „Свети Климент Охридски“–гр. Сандански, което изцяло ще премине на дистанционна форма на обучение за учениците от 5-ти до 7-ми клас за същия период, тъй като към момента в училището има висок брой на ученици и учители с грипоподобни симптоми, сходни с тези на COVID-19, както и голям брой карантинирани ученици.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *