Учениците под карантина остават без оценка от външното оценяване

Учениците, поставени под карантина, няма да имат вписана в удостоверението за завършен клас оценка от Национално външно оценяване. Тези в 12 клас пък могат да се явят в следваща сесия, а допълнителни изпити няма да се провеждат. Това съобщават от Министерството на образованието и науката в отговор на въпрос, пише Монитор.

Изпитите от Национално външно оценяване и Държавните зрелостни изпити се провеждат само присъствено при осигуряване на едни и същи условия, казват още в отговора си МОН. От ведомството разясняват още, че при неявяване на ученик по уважителна или неуважителна причина, в удостоверението за завършен начален етап, в свидетелството за завършено основно образование, или в удостоверението за завършен първи гимназиален етап – няма да бъдат вписани оценки от Националното външно оценяване.

От образователното министерство посочват още, че учениците в 12 клас могат да се явят в следваща сесия. Но за всички останали – 4-ти и 7-ми клас няма да има отделни изпити, нито самостоятелно провеждане на такива, защото целта е всички ученици да имат равен достъп и условия за провеждане на изпити.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *