Ученици взеха властта за един ден в Дупница, поискаха кино, картинг писта и по-красиви фасади на сградите в града, някои се замислиха и за политическа кариера

Кметът инж. Методи Чимев, неговите заместници и председателят на ОбС Емил Гущеров отстъпиха на ученици за един ден властта в Дупница. В ролята на кмет влезе ученичката в 11 клас на ПГ “Хр. Ботев” Елена Миланова, а зам. кметове станаха съученикът й Георги Варадинов, Симона Георгиева от ПГ по хранително-вкусова промишленост, и Анжела Василева.
Възпитаникът на Механото Николай Владимиров пое функциите на председателя на ОбС Емил Гущеров, а Радостин Христов се изяви като секретар на общината. Всички те се събраха на заседание при кмета Миланова, а преди старта му инж. Чимев се обърна към тях с думите: “Кметът не е велможа. Някои неща в общината не зависят лично от него. В момента се вълнувам, тъй като говоря пред бъдещи политици, някои от вас след 5-10 години ще седнат на тези места в заседателната зала и развитието на града ще зависи от вас. Бъдете здрави”, заяви М. Чимев.
Емил Гущеров приветства младите хора с думите: “Скъпи колеги, за някои от вас това е поредната игра, но след време някои от вас ще решават бъдещето на града ни. С кмета Методи Чимев имаме идея всеки випуск писмено да даде идеи какво искат да се промени в Дупница. Предложенията ви ще се съхраняват в общината и ще се изпълняват. Пожелавам ви усмивките да не слизат от лицата ви. Мечтайте!”, заключи Е. Гущеров.
Учениците проведоха и импровизирано заседание на ОбС с изказвания по различни теми, свързани с развитието на родния им град. Младежите направиха интересни предложения, които може да залегнат в програмата на ръководството на общината.
“Общинският съветник” Даниел Бачев предложи да се отвори кино в Дупница. “Вместо да ходим на кино в Кюстендил и Благоевград, защо не се отвори кино в града? Може да се помисли и за картинг писта. Другото ми предложение е да се намерят художници, които да изрисуват фасадите на сградите в Дупница и градът ни да стане по-красив и да се създаде настроение у жителите му, да не ходят все намусени и угрижени, да има хармония”, заяви Д. Бачев.
Кметът Елена Миланова предложи да не се търсят художници и да им се плаща, а млади хора от Дупница да направят това безплатно. Тя изрази становището си за бездомните кучета, които се скитат по улиците града.
Йорданка Ангелова, общински съветник, пък поиска помощ от “общинарите” да се ремонтира физкултурният салон в нейното училище, за да се провеждат нормално часовете по физкултура.
Секретарят на общината в лицето на Радостин Христов поиска общинските съветница да гласуват ремонтирането на 5 детски и спортни полощадки, като изреди къде се намират и какво трябва да се ремонтира по тях.
Йоана Георгиева даде идеи за развитието на културната дейност в общината, предложи да се промотира дейността на Историческия музей в града. Да се поставят паметници на известни хора от Дупница, дали много за културното наследство в национелен  план, като певицата Леа Иванова, актрисата Невена Коканова и др.
След приключване на работния ден младите управници, кметът М. Чимев и председателят на ОбС Емил Гущеров си направиха снимка за спомен.
Председателят на младежкия парламент Николай Владимиров, който в момента е дванадесетокласник в ПГ “Хр. Ботев”, на излизане от заседателната зала заяви пред репортер на “Струма”: “Хареса ми днешната изява. Въпреки че съм на прага на живота, още сега се замислям дали да не вляза в политиката, след като завърша висше образование”, заяви Н. Владимиров.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *