Ученици на Неврокопската гимназия зарадваха съгражданите си с арт поздрав – авторска изложба „Корени и гранки“

В навечерието на Деня на будителите и по случай 55 години от създаването на училището Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ – Гоце Делчев откри своята изложба „Корени и гранки“. Експозицията, която може да бъде разгледана в местния Дом на културата през целия месец ноември, съдържа фотоси от постановката на училищния театър „Корени и гранки” по романа на Димитър Талев „Железнияг светилник“, както и цитати от творби на великия белетрист Талев.
Изложбата е арт поздрав от страна на НПГ „Димитър Талев” към гоцеделчевската общественост по повод Деня на будителите. Експозицията бе официално открита в присъствието на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, професор Атанас Славчев – артистичен директор на Третия есенен музикален фестивал „С музика и вяра в сърцето“, ръководството на НПГ „Димитър Талев” начело с директора Мария Георгиева, преподаватели, ученици и граждани. 
Неврокопският митрополит Серафим и проф. Славчев поздравиха учениците за проявената креативност и високите постижения, насърчиха ги за бъдещи изяви и им пожелаха успешни проекти и занапред.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *