Ученици на Профилираната гимназия в Петрич завоюваха призови места в международен конкурс за рецитал на руски език

Ученици на ПГ „П.К. Яворов“ – Петрич се представиха отлично в международен онлайн конкурс за рецитатори, посветен на отбелязването на 75 години от победата във Втората световна война. Свои изпълнения на руски език в програмата представиха участници на различна възраст от България, Беларус, Русия, Франция и Корея.
От Профилираната гимназия се включиха в международната проява със стихотворения на Виктория Льондова и Виктория Стоянова от 10 „б” клас и на Ивана Драгнева от 11 „а” клас. И трите момичета завоюваха втора награда във възрастова група 16-20 години.
Грамота за високи постижения в преподаването на руски език и за отлична подготовка за участие в конкурса получи г-жа Маргарита Стоянова – дългогодишен преподавател по руски език в гимназията.

По повод успеха от ръководството на училището поздравиха момичетата за старанието и положения труд, както и на г-жа Стоянова за всеотдайната преподавателска работа, професионализма и нестихващото вдъхновение да се докосват учениците до богатството на руската култура.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *