Ученици оживиха Благоевград с маскарадно дефиле за Хелоуин

Ученици от различни училища в Благоевград честваха празника Хелоуин с атрактивни костюми. В четвъртък вечерта на площад „Македония“ цареше небивало оживление и еуфория сред пременените в маскарадни костюми деца /на снимките/. Със страховити маски беше компанията на момчета от Второ, Трето, Пето училище, които спираха възрастните с думите „Лакомства или пакости“.

Погледите привличаше девойка, облечена в бяло, като ледената кралица Елза от анимационния сериал. Костюмът на Борислава бил специално ушит от нейната баба Славка, която полага специални грижи за внучката си в нейното артистично израстване, разказа благоевградската оперна певица Нина Ослекова, чийто син Владимир също участваше в маскарада.

„Искам да има повече радост и веселие, забавление, а не разделение. Ние почитаме на първо място българските празници, но защо да ограничаваме децата да не честват и Хелоуин, щом им доставя удоволствие. Нека пазим българските традиции, но да уважаваме културата и на другите народи. Светът е глобален, днес си тук, утре в Лондон и Ню Йорк”, заяви Нина Ослекова.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *