Ученици от благоевградската НХГ обраха медалите на националния конкурс „Пиленце пее-2018“

8 отличия – 3 златни, 4 сребърни и бронзово, заслужиха ученици от музикалните паралелки на НХГ „Св.св. Кирил и Методий” – Благоевград на националния фолклорен конкурс „Пиленце пее-2018”. В конкуренция с над 2000 участници талантливите възпитаници на учителите Галя Ангелова, Марияна Ангелова и Мая Чакова донесоха поредния успех за училището и града.

„Започнахме да се подготвяме за конкурса още в началото на тази година. Репетирахме по няколко часа всеки ден”, разказаха носителката на златен и сребърен медал Станислава Йорданова от 11 клас и абитуриентката Стефани Димитрова, завоювала златно и бронзово отличие.

Освен тях златен медал и диплом завоюва и вокалната група към НХГ с ръководител М. Ангелова. Със среброто се окичиха дванадесетокласничката Лили Гръчка, единадесетокласничката Райна Пърличкова и

Станислав Георгиев от 10 клас.

Любопитното е, че за разлика от останалите участници, представителите на НХГ се изявяват на сцената с впечатляващи автентични народни носии, някои от които на повече от 100 години. За осигуряването им съдейства бившият възпитаник на училището Станислав Илчев.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *