HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ученици от Кочериново проучиха на място в ЮЗУ предлаганите специалисти за студенти

Ученици от СУ „Хр. Ботев” в Кочериново се потопиха в академичната атмосфера на ЮЗУ „Н. Рилски“. Заедно с учителите си Даниела Миланова и Василка Тасева те посетиха най-голямото висше училище в Югозапада, където се срещнаха с ръководителя на катедра „Социология“ проф. д.н. Валентина Миленкова и декана на Философския факултет проф. д-р Борис Манов. Младите хора се запознаха отблизо със специалностите, предлагани в университета, и разбраха за бъдещата реализация на пазара на труда след това. Имаха и възможност да наблюдават лекция и да събеседват със студенти и преподаватели.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Даниела

    Никой не заблуждава децата, всеки има право да се запознае от близо с нещата които му се предлагат, а когато стане време да си избере сам попрището. Няма нищо лошо в това, даже е полезно да се правят повече такива срещи и е хубаво да се работи в екип училище и университет .

    Отговор
  2. Андрешко

    Защо заблуждавате децата с измислени специалности без никаква реализация нито у нас, нито в чужбина? Вижте публикацията в “24 часа” от събота, 13.01.2018, за класацията на университетите у нас. ЮЗУ го няма никъде, а останалите – ПУ, ВТУ, Старозагорския и т.н. ги има поне в една класация! Насочвайте децата в истински специалности – приложни науки, природни и технически, от които ще си изкарват хляба. Няма нужда от повече непроизводителни чантаджии!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *