Топ теми

Ученици от Петрич изрисуваха детското отделение на местната болница

Ученици от Петрич изрисуваха детското отделение на местната болница. За една седмица младежите от Общинския детски комплекс са успели да разкрасят всичките 12 стаи, в които се лекуват дечица.

Инициативата за изрисуване на стаите дошла от лекарите в болницата след края на ремонта в детско отделение. Тя получила подкрепа от кметството и възпитаниците на Общински детски комплекс в Петрич.

Във всяка от стаите са изрисувани различни картинки с приказни и фантастични герои. За инициативата си всички малки художници получиха специални награди от община Петрич.

Кметът на общината Димитър Бръчков благодари за труда и обичта, за отговорността и мотивацията на 25-те деца и младежи, и посочи, че един доказано силен екип върши чудеса! Едно от тях са преобразените болнични стаи за най-малките пациенти в община Петрич. Към неговите думи се присъединиха и лекари от детско отделение – д-р Стоянова и д-р Проданова.

Кметът Димитър Бръчков връчи персонален благодарствен адрес на всеки възпитаник на ОДК, който е рисувал в отделението. Освен него участниците в инициативата „Усмихни дете“ получиха значки на община Петрич, както и албума „Петрич – крайграничният камък на България – 100 години Петрички окръг /1920-1934 г./“. Благодарност бе адресирана също до родителите на децата и техните учители в Общински детски комплекс – Петрич.

Съвместните проекти за повече усмивки ще продължат, след като кметът прие да помогне и да бъде патрон на инициативата „Красива природа“, която цели да промени облика на стената от бетон, която е покрай пътя за Младежки дом. Тя ще бъде изрисувана отново.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *