Топ теми

Ученици от Симитли – най-добрите млади огнеборци на състезание в Крупник

Шест отбора от шест училища премериха в Крупник сили в 17-ото районно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ /сн. 1/.
Първо място спечели отборът на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Симитли с 1003 точки. Младите огнеборци отиват на областните състезания в Якоруда, които ще се проведат на 12 май. На второ място са учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ –  Крупник с 997 точки, а третото спечелиха децата от III ОУ „Димитър Талев“ – Благоевград  с 984 точки.
На четвърта позиция остана Благоевградска професионална гимназия, пети стана VІІ СУ “Кузман Шапкарев”, а последни, шести – XI ОУ „Христо Ботев“ – Благоевград. Всеки отбор се състоеше от 9 души плюс един резерва, или общо от 10 състезатели – момчета и момичета на възраст от 12 до 16 години, които се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.
Оценяването на резултатите, отделно за двете дисциплини, се извърши от съдийска комисия  от РСПБЗН  – Благоевград. При изключително добра съвместна работа между пожарна и община Симитли, както и домакините от село Крупник премина състезанието. За всички участници имаше и награди – купите, медалите и топки за всички бяха осигурени от община Симитли. Кметът Апостол Апостолов награди всички участници, като не скри своето вълнение, че толкова много деца от област Благоевград са дошли на стадиона в село Крупник, за да мерят сили.
ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *