Ученици с вирусни симптоми – в отделна стая за изолация

Ученици с вирусни симптоми ще бъдат вкарвани в изолационни стаи, с каквито всяко училище трябва да разполага от първия учебен ден. Това е една от мерките, които налага Министерството на образованието за началото на новата учебна година.  Броени дни преди 15 септември – остават тревогите на родители как децата ще учат в клас в условията на коронавирус и как ще се предпазват.

„Обособяването на подобни помещения е само част от мерките, които са разработени от МОН и Министерство на здравеопазването. Тези помещение напомнят на обичайната класна стая. Те ще се намират в странично за гимназията помещение, до което ще има достъп през резервен вход и много бърз излаз на улицата, където със собствен транспорт родителите да могат да отведат детето си на лекар”, обясни  Мая Гешева – директор на столично училище.

Тя добави, че учениците ще имат достъп до помещението само при случай, че проявяват симптоми на заразата, предава Нова тв. То ще служи, за да място, в което детето да изчака на безопасна дистанция.  В училището имат готовност и при ситуация с повече от един заразен ученик.

„Симптомите, при които децата ще се отвеждат в тази стая, са подробно описани. В началото на учебния ден медицински специалист ще прави филтър по специално направен инструктаж. Те ще могат да отдиференцират тези симптоми”, каза още Гешева.

На входа на гимназията ще бъде поставено устройство за лична дезинфекция. В класните стаи ще бъдат разположени от 22 до 26 ученика.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *