Ученици украсиха с рождественска сцена двора на храм „Света Богородица” в Разлог

Рождественска сцена украси двора на храм „Свето Благовещение“ в Разлог. Автори на оригиналния макет са ученици от РПГ „Никола Стойчев“, които няколко седмици са творили в домовете си, за да могат да реализират идеята и да зарадват жителите на Разлог в навечерието на Коледа. Радка Джоджова от 11 „б” клас, Цветелина Джупанова от 8 „б”, Петя Ергина от 10 „а” клас и Атанас Манушкин от 10 „б” клас успяха да реализират идеята си с помощта и напътствията на учителката си по рисуване Елена Коцакова-Мацина.

Фигурите на Младенеца, Божията майка и Йосиф са от шперплат и изрисувани от Радка и Цветелина, а останалите детайли по украсата са дело на Петя и Атанас. Пещерата е изработена плътно, за да може да предпази фигурите. Основата е от мрежа, а отгоре е покрита с пяна. Тя е дело на учителката Елена Коцакова-Мацина.

Инициативата за самия проект е на децата, които тази година изучават ФУЧ „Религия“, с ръководител Анета Тумбева. Родила се е спонтанно и е прегърната от отец Димитър, който работи с учениците, както и от ръководството на училището в лицето на директора Васка Пенева, която е осигурила средствата за закупуване на материалите.

Рождественската сцена в двора на храма от вчера за по-голям ефект е осветена.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *