Ученичка в болница с алкохолно натравяне след купон

18-годишна ученичка се напи на имен ден и се озова в болница. Кристина К. е докарана с линейка в Спешен център – Дупница след Никулден в 2,50 ч. в събота сутринта в пияно състояние.

Момичето било на имен ден на младеж от нейното обкръжение. Кристина не е любител на алкохола, но за да не изостава от компанията, се включила в честите наздравици. След няколко чаши твърд алкохол й прилошало, пребледняла, оплакала се, че я задушава в областта на сърцето. Стреснати, младежите от компанията потърсили лекарска помощ на тел. 112. На място пристигнал екип на Спешен център, който след преглед закарал девойката в кюстендилската болница, тъй като в Дупница и в двете болници няма такава клинична пътека за натравяне. Състоянието на Кристина не било толкова критично, но лекарите решила да я транспортират в болнично заведение с цел превенция, ако се задълбочи процесът.

От Спешен център – Дупница съобщиха, че подобен случай с алкохолно натравяне на ученици не е имало след закриването на летния сезон в заведенията в парк “Рила”, където бяха регистрирани серия от случаи на тежко напиване на непълнолетни деца. Както “Струма” писа, тогава се наложи кметът на общината Методи Чимев да издаде специална заповед да не се сервира алкохол на ученици в заведенията, със заплаха за тежка глоба за нарушителите.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *