Учени: Изненадващ факт удължава живота на жените!

Следващия път, когато някой се оплаче, че говорите прекалено много, го приемете за добра новина.

На това мнение са и учените, анализирайки резултатите от проведени проучвания сред нежния пол. Оказва се, че дамите, които обичат да си бъбрят с приятелки и говорят твърде много, имат по-дълга продължителност на живота.

Дълбоките социални връзки и „празните приказки“ с околните влияят на дълголетието повече и от доста други добри показатели. Въпреки че съвсем не пренебрегваме генетиката като „двигател“ за висока продължителност на живота, тя съвсем не е единственият фактор, от който зависи това.

Група учени от Медицинския колеж „Алберт Айнщайн“ и университета Йешива в САЩ проведоха експеримент и направиха следните изводи: бъбривите хора не само имат по-добър живот, но и са по-търпеливи, позитивни и добронамерени. Всичко това увеличава дълголетието им.

Д-р Нийл Барзилай изследва връзките между характерите и генетиката на 250 участника в изследването на възраст между 95 и 100 години. Той откри някои забавни резултати, като този, че бъбривите хора са оптимисти по природа.

И не само той стига до това заключение. Известен психиатър установява, че хората, които говорят повече от 15 000 думи дневно, живеят по-дълго и по-щастливо.

Приказливите хора са по-удовлетворени от живота и са по-здрави.
И тъй като жените са по-бъбриви по природа, това може да обясни факта, че те живеят по-дълго от мъжете. Така, например, приказливите дами говорят средно по 20 000 думи на ден, докато господата се ограничават – до 7000 думи дневно.

Заключенията на учените съвсем не са изненадващи. Жените от край време използват приятелките си за психотерапия и това очевидно дава резултат. Когато има с кого да споделяш и получаваш подкрепа, това е равносилно да имаш психоаналитик на разположение по всяко време.

Ето защо няма смисъл да крием емоциите си, а по-добре да говорим за тях. И трябва да говорим не само за проблемите, но и за всички други безсмислени теми, които ни зареждат с настроение и позитивизъм. Сами виждате, че тези две неща са в основата на дълголетието.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *