Топ теми

Учени: Мъжете глезят по-често кучетата, отколкото половинките си

Стопаните по-често глезят с лакомства домашните си любимци, отколкото децата или половинките си. Това показва британско проучване, цитирано от БТА.

Резултатите от него показват, че жените са три пъти по-склонни да угаждат на косматите си питомци, отколкото на съпрузите или приятелите си. 12% процента от мъжете пък признават, че повече глезят кучетата, отколкото децата си.

Проучването разкрива още, че представителите на силния пол са по-склонни да радват питомците си с лакомства, отколкото да се прибират у дома с букет или бонбони за нежната половинка.
Внушителните 80 на сто от стопаните признават, че са купували или са правили подходящи торти за кучетата си. Най-добрите другари на човека редовно получават и вкусни хапки от храната на собствениците си.

“Хората често са по-състрадателни към кучетата, отколкото към себеподобните си, с които се обяснява защо много собственици стигат до крайности в стремежа си да им осигурят щастие. Както и при хората, лакомствата за домашните любимци трябва да са съобразени с балансирана здравословна диета и тренировъчен режим. Изкушенията увеличават дневния калориен прием и могат да тласнат кучетата по пътя към напълняването”, коментира ветеринарят Шон Маккормак.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *